IBO De Pagadder blaast 20 kaarsjes uit 

HAMONT-ACHEL – Het is feest bij het Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) De Pagadder! De buitenschoolse kinderopvang viert deze week namelijk haar twintigjarig bestaan. Op 1 september 1999 startte dit stedelijke opvanginitiatief op. Wat begon als opvang voor 20 tot 28 kinderen groeide intussen uit tot een grootschalig opvanginitiatief voor gemiddeld 180 kinderen per dag. Het IBO beschikt daarvoor over twee vestigingen. Eentje in Achel – waar alles begon – en eentje in Hamont. Deze laatste begon in 2000 in Hamont-Lo, verhuisde in 2003 naar Hamont-centrum en werd op 1 september 2017 geïntegreerd in het Huis van het Kind. Daar draagt het bij tot een brede gezinsondersteuning. Reden genoeg dus om te vieren! 

Burgemeester Rik Rijcken en schepen van Kinderopvang Marie-José Cuyvers trapten vandaag samen met de kinderen de feestweek af. Hierbij werd een tijdscapsule opgegraven met prikkelende hints over de activiteiten die op het programma staan. Zo kwamen de kinderen erachter dat ze deze week feestelijke vlaggen gaan knutselen, dat ze iets mogen verwachten met springen en water én dat er een zoete afsluiter volgt op vrijdag. Het was dus een spannende dag boordevol nieuwsgierigheid waarbij een tipje van de sluier werd gelicht van wat er deze week nog komen zal. Ben jij benieuwd naar het verdere verloop van deze feestweek? Houd dan zeker de Facebookpagina van het Huis van het Kind Hamont-Achel in de gaten!