Walking Football…alles wordt kleiner behalve het ego

HAMONT – Niemand in de lage landen voorspelde het een toekomst toen dat jonge neefje van het reguliere veldvoetbal en bestemd voor vijfenvijftigplussers vanuit Engeland het vasteland bereikte. Voetbal spelen op een kwart speelveld met kleinere doelen en met slechts vijf veldspelers was ongezien. 

Meer nog: rennen was niet toegelaten, hoger trappen dan heuphoogte al evenmin en ook fysiek contact kon je maar beter laten. Ondertussen zijn er wel wat varianten te bespeuren en proberen clubs de reglementen naar hun hand te zetten. Zo wordt er vaak met een vaste keeper en vijf veldspelers gespeeld, krijgen de doelen een facelift, is hoger spelen dan de heup wel toegelaten zodat koppers zich naar hartenlust kunnen uitleven en kijkt men door de vingers wanneer een al te ijverige voorspeler plots een spurtje trekt. Verwerpelijk!

Toch werd het nieuwe spelletje in Europa snel opgepikt. Oud-voetballers en actieve jong gepensioneerden trokken weer hun voetbalschoenen aan en trapten tegen het leer alsof hun leven ervan afhing. De nieuwe sporttak boomde in Nederland, in België bleef men aarzelend aan de zijlijn afwachten. Toen ook vrouwen hun interesse toonden, kon de oprichting van vrouwenteams en gemengde teams niet langer uitblijven.

De dames uit Almelo. Pioniers van het vrouwen Walking Football Hamont kon niet achterblijven. Op 15 augustus organiseerde de plaatselijke ploeg Hamet Legends op de terreinen van KFC Hamont99 haar tweede tornooi. Zes ploegen tekenden present. Het werd een aangename voetbalhappening. In een fel betwiste finale moesten de jongens van KRC Genk (Senior Army) het hoofd buigen voor het team Maasland uit Kinrooi. Zij namen de begeerde “Walking Teut” in ontvangst uit handen van de voorzitter van KFC Hamont99. Een geslaagd en waardevol initiatief dat absoluut een vervolg zal krijgen. 

Voelt ook u zich aangetrokken tot deze sporttak waar vriendschap nog belangrijker is dan het resultaat, aarzel dan niet contact op te nemen met onze club.