Veel activiteiten in september voor Budels gilde

BUDEL – Na de rust die er gebruikelijk is in de maanden juli en augustus voor het Budels Sint Jorisgilde, kan men in september weer vol aan de bak. Er staan tal van activiteiten op het programma voor de gildebroeders en gildezusters van het Budelse gilde. Zo zijn ze op zondag 1 september natuurlijk van de partij als het Sint Jansgilde haar 375-jarig bestaan viert en trekken ze ook mee in de kleurrijke optocht door Soerendonk. Een week later zijn er vele hoogheden te gast in Budel. Op de eerste plaats op 7 september als de prinselijke hoogheden bij elkaar komen voor het Prinsenschieten dat het gilde dit jaar voor de zesde keer gaat organiseren. En op zondag 8 september zal koning Rens van Hunsel een poging doen om Koning der Koningen te worden als zo’n dertig schutterskoningen naar Budel komen. Verder zal het gilde binnen Cranendonck en daarbuiten vertegenwoordigd zijn bij allerlei herdenkingen in het kader van 75 jaar vrijheid. Er is kortom een grote kans dat je ergens wel een gildebroeder of gildezuster in uniform kunt tegenkomen de komende maand. Niet in uniform maar wel even zo goed van harte welkom iedereen op de maandagavonden als het gilde actief is in de Vaandrig. Binnenkort starten we weer met het schieten op de vlakbaan. Zin om ook eens met de kruisboog te schieten?

U bent van harte welkom. Voor informatie kijk gerust eens op de website www.sintjorisgildebudel.nl” www.sintjorisgildebudel.nl of volg ons op Facebook.

Foto Saskia Horst