Expo Marielouise Steijaert 

MIDDELBEERS – In het weekend van 7 en 8 september 2019 exposeert Marielouise Steijaert  uit Tilburg  in het Oude Kerkje in Middelbeers. In 2006 moest Marielouise noodgedwongen en eerder dan gedacht met haar werk als docent stoppen. Het idee was altijd geweest om, als zij gestopt was met werken, te gaan schilderen. Dan maar meteen van de nood een deugd gemaakt en zij begon met lessen. Zowel in haar werk als in huis was zij altijd al zeer creatief en bezig met kleur, vorm en compositie. Disciplines als pottenbakken en fotografie werden en worden nog steeds beoefend. Bij de genoemde lessen en nadat ze zich aansloot bij de Tilburgse Kunstkring, ontstonden natuurlijk vele werken. Door een toeval, iemand viel uit, raakte ze betrokken bij een expositie. De vele positieve reacties waren een stimulans om door te gaan met het creëren en met deelnemen aan exposities. Haar werk groeide enorm zowel in aantal als in variëteit. 

Marielouise is erg benieuwd naar wat haar werk losmaakt bij de beschouwer. Iets na schilderen is niet haar ding, maar het weergeven van haar kijk op de wereld en de dingen laat de werken ontstaan. Langzamerhand ontstond ook belangstelling voor het werken met speksteen en het maken van keramiek en tegenwoordig zelfs voor het werken met glas. Het Oude Kerkje is op zaterdag open van 13 tot 17 uur, op zondag van 11 tot 17 uur.

De entree is 2,00 euro (t.b.v. instandhouding van het monument), kinderen gratis. Het adres is Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers. Meer info is te vinden op  www.oudekerkje.nl. Ook vindt u ons op Facebook www.facebook.com/oudekerkje