Workshop met professionele fotografen in cc Palethe

Workshop met professionele fotografen in cc Palethe

PELT – Het fotofestival Pelt ‘Lens Op De Mens’ is de prachtige tentoonstelling die je via een route doorheen Pelt loodst, met de mooiste foto’s van zowel amateurs als beroepsfotografen wereldwijd. Deze tentoonstelling loopt nog steeds en is zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken. Daarnaast is zo’n groots opgezet fotofestival een inspiratiebron voor nieuwe of reeds bekende fotografen. Daar heeft Studio vzw (een vereniging van beroepsfotografen) een antwoord op willen geven door op zondag 25 augustus op eigen verzoek een workshop te organiseren voor zowel amateurs als profs om iets bij te leren over studiofotografie. Ook beroepsfotografen kunnen steeds iets bijleren door bij elkaar te komen en tips en technische informatie met elkaar uit te wisselen. Zo konden aankomende talenten op het gebied van fotografie met elkaar praten en praktische kennis opdoen van en met de profs. In dit geval waren de drijvende krachten achter deze workshop Berten Steenwegen uit Mechelen (voorzitter van de vzw) en Jos Verhoogen (Erps Kwerps) de workshopleiders van dienst. Zij gaven alle geïnteresseerden de nodige professionele informatie over hoe men het beste kan werken in een fotostudio omgeving. In CC Palethe werden speciaal twee ruimtes ingericht voor dit soort van fotografie. Wie dat wilde kon zijn eigen model meebrengen maar zij hadden ook dankzij de contacten van bezieler van dit festival, Carine Van Gerven, enkele fotomodellen tot hun beschikking. Op bijgaande foto is een bijzonder fotomodel te zien. Denise Konde uit Genk is 13 jaar en zeer fotogeniek. Zij presenteerde zich voor de fotografen op elke wijze die men vroeg en had ook reeds enige ervaring op dit gebied.. Studio vzw is officieel erkend door de Vlaamse Overheid als organisator van kwalitatieve workshops en trainingen op het gebied van fotografie. Voor meer informatie: http://vzwstudio.be. Het fotofestival loopt nog tot 30 september. Het ideale startpunt voor het bekijken van deze tentoonstelling is CC Palethe. Het is centraal gelegen en er is volop parkeergelegenheid. Hier kan je ook een routeplan en infobrochure verkrijgen. De (wandel)route is ongeveer 2 km lang.