De soepele druif

SOERENDONK – Staand voor het wijnschap staar je naar het bordje dat ‘soepel’ vermeldt. Voor de een zegt het genoeg voor de ander geheel niets. Daarom gaat ‘Druif van de maand’ deze over de druivensoorten die worden gebruikt voor het maken van soepele wijnen, wat de kenmerken zijn én natuurlijk hoe ze smaken. Wijnbouwer/wijnmaker Henk Aarts vertelt je op zaterdag 7 september alles over soepele rode wijnen die ook vaak ‘eetwijnen’ worden genoemd omdat ze uitstekend combineren bij tal van gerechten. Kom op 7 september gratis deze leerzame sessie bijwonen en ontdek daarna op het gezellige terras in de wijngaard welke wijnsmaak bij je past. Van 14.00 uur tot 17.00 uur is er ieder half uur een presentatie. Zo wordt jouw keuze in het wijnschap voortaan een gerichte keuze. Dit is de voorlaatste ‘Druif van de maand’. In oktober is de afsluiting, maar daarvoor doet Wijngoed Zurrick op 21 en 22 september mee aan de landelijke ‘Open wijngaard-dagen’. En… eerder dan verwacht kun je dan de ‘Ûrtse wien oet Zurrick’ proeven (maar daar lees je over twee weken meer over). De wijngaard is gelegen aan het karrenspoor de Stallekes in Soerendonk en wordt aangegeven met borden en vlaggen. Inrit van het pad is tussen Zitterd 28-30 (werkplaats autoschadebedrijf Schrurs).