KGZ De Volharding zingt over vrede in spectaculair Bevrijdingsconcert! 

VALKENSWAARD – Op zaterdagavond 14 september om half 9 gedenkt KGZ de Volharding in de St Nicolaaskerk het feit dat Valkenswaard 75 jaar geleden bevrijd werd. 

Het koor , uitgebreid met diverse enthousiaste gastzangers, voert voor deze gelegenheid de  PEACEMAKERS van Karl Jenkins uit.  Een spectaculair werk voor vierstemmig gemengd koor, jeugdkoor, symfonieorkest met orgel en gitaar en een sopraansoliste. 

Om dit indrukwekkende werk nog aansprekender te maken worden herkenbare lichtbeelden van de oorlog en bevrijding van Valkenswaard getoond, verzorgd door de Heemkundekring Weerderheem Valkenswaard. Tevens gaat de tvgroep VOS dit unieke concert live uitzenden! Karl Jenkins die dit jaar 75 wordt en vanzelfsprekend een uitnodiging heeft ontvangen voor dit concert, schreef dit werk in 2011 en verwerkte in zijn koormuziek teksten van o.a. Ghandi, Franciscus van Assisie, Martin Luther King, Anne Frank en nog vele andere Peacemakers. Brabant Sinfonia uit Tilburg begeleidt de Volharding en het jeugdkoor, dat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld . 

Frans van Tuijl speelt de orgelpartij, Will Theus de gitaar en Rineke de Wit zingt de sopraansolo’s. Het geheel staat onder de bezielende leiding van vaste dirigent Leo Smeets. Aan het einde van het concert worden alle aanwezigen uitgenodigd samen met de koren het in de oorlog zo populaire “We’ll meet again” te zingen. Bij de uitgang is een collecte voor de hoge kosten van dit Bevrijdingsconcert.