Belgisch record voor Lieve Palmans op de 10.000 meter

PELT – Afgelopen vrijdag werd in Pelt een nieuw Belgisch record op de tabellen gezet.

Onder ideale omstandigheden werd de wedstrijd gestart om 21.00 uur. Lieve Palmans, uitomend voor Sporting Atletiek Club Neerpelt, haar trainingsmakkers (Jordy Leijssens en Francis Swinnen) werden ingezet als hazen. Zij zorgden ervoor dat de wedstrijd perfect verliep. Lieve werd ook gecoacht door haar trainer Johan stinckens. De klok bleef uiteindelijk stilstaan op 38 minuten 7 seconden en 30 honderdsten. Dat is ruim 20 seconden snelelr dan het vorige Belgische record bij de W50! Dit was dit seizoen al Lieve haar derde Belgische record. Reeds eerder liep ze op de 2 mijl en 5000 meter de snelste tijd in haar categorie in België. Proficiat Lieve en je team!