De Schut van Buul & Gemeente Cranendonck

BUDEL – Komende zondag 8 september organiseren de Gemeente Cranendonck en de Schut van Buul gezamenlijk het jaarlijkse evenement Koning der Koningen in Budel. Aan dit evenement nemen de Koningen en Koningsparen van diverse Gilden en Schutterijen uit Noord- Brabant en van zowel Nederlands en Belgisch Limburg deel. Vanaf 10.30 uur worden deze Hoogwaardigheidsbekleders ontvangen bij het Schepenhuis op de markt in Budel. Om 11.00 uur zal de opening en huldiging plaatsvinden door Burgemeester Roland van Kessel en Tonny Rutten, met aansluitend de receptie en het overhandigen van een herinnering aan de deelnemers en zullen de foto’s gemaakt worden. Tegen 12.15 uur zal de Drumline een serenade ten gehore brengen, waarna met in optocht koers zet naar de Schutshoeve aan de Laarstraat. Hier zullen de deelnemers om 13.15 uur gezamenlijk kunnen genieten van een goed verzorgde lunch. Omstreeks 14.00 uur zal de Burgemeester het openingsschot lossen waardoor de wedstrijd om de titel van Koning der Koningen wordt vrijgegeven. Na het vallen van de vogel zal de nieuwe Koning der Koningen gehuldigd worden en kan men nog nagenieten onder het genot van een drankje en hapje.