Rock Monsieur, Hamonttisser en Groene Halve Marathon in Hamont 

HAMONT-ACHEL – Dit weekend is er veel te beleven in het centrum van Hamont. Op zaterdag 7 september wordt het zwaar geschut weer bovengehaald voor de 17de editie van Rock Monsieur. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom op het Marktplein, de toegang is gratis en de bands zeker de moeite! De afsluiter is een coverband van formaat: Le Noise is een Neil Young Tribute band die zijn strepen reeds heeft verdiend. Verder op de affiche: Magnapop, Guy Swinnen Band, Black Mirrors, Miava, Image 11 en Jeans and Queens. Mis het niet! 

Als iedereen weer bekomen is van Rock Monsieur is het op zondag tijd voor Hamonttisser en de Groene Halve Marathon. Het feest barst los vanaf 14.00 uur. De sportievelingen treffen zich op de Groene Halve Marathon. Maar daarnaast is er een stadsfeest. Op en naast het marktplein gonst het van activiteiten u aangeboden door de Hamont-Achelse verenigingen die zich op een sympathieke manier willen presenteren. Workshops ‘poppen maken’, dans, zang, muziek, infostands, eten en drinken, … alle ingrediënten voor een leuk feest zijn aanwezig. De Wal wordt een heuse speelstraat met gigantische luchtkussens. Het binnenplein is het decor voor poppentheater Dani en Sofietje en de kindershow van Anke. Laat je verrassen door het verteltheater ‘de Bretellen’ van het Fierkant. Het hoofdpodium wordt ingenomen door de harmonie Sint Cecilia, de jeugddansgroepen Kadans en Bondansa. Maar klap op de vuurpijl is vanaf 17 uur het zangfestijn ‘Vlaanderen Zingt’ met als voorzanger Maarten Cox. Iedereen krijgt een krantje met de voornamelijk Nederlandstalige liedjesteksten. Meezingen is de boodschap. We sluiten af met de covergroep Starflavour. Het marktplein zal daveren!

U komt toch ook!