2,5 miljoen dahlia’s op 14 bloemenwagens

VALKENSWAARD – Zondag 8 september wordt een dag als geen andere in het Nederlands-Brabantse Valkenswaard want dan trekt de parade van Corso Valkenswaard voor de 66ste keer door het centrum: een kleurrijke optocht van 14 fantastische bloemenwagens met daarrond heel wat animatie. Voor groot en klein, met stijl en vooral heel gezellig zoals dat alleen in het Nederlandse Brabant kan! Een feest voor jong en oud met een gevarieerd en gezellig Brabants programma.

Dat begint al op vrijdagavond met de ‘corso-prik’: alle buurtschappen beginnen dan met het ‘prikken’ van de (2,5 miljoen!) dahlia’s op hun wagen. Een traditie op zich met voorprikken van de bloem of een dahlia prikken in het karton van de wagen. Kan je allemaal van dichtbij meemaken in een corsotent. Op zondag kun je aan de Markt je dahlia-prik-moment vereeuwigen met een corso selfie. Iets helemaal anders maar ook leuk: je kan er ook oude DAF-jes zien uit het DAF-museum. 

Op zondag 8 september vanaf 11 uur kan je rondom het parcours genieten van muziek en straattheater. Daarvoor zorgen de straatmuzikanten Brassta! Die 6-koppige band met blazers, accordeon, gitaar, mondharp en drums brengt een mix van jazz, ska, blues, klezmer, funk en sousa brass. Naast Brassta! treedt ook Stads Hofkapel De Eendracht uit Eindhoven aan. De 14 enthousiaste muzikanten van Echofonics waren toe aan iets buiten de fanfaremuziek en dat is een heuse partij aan muziekstijlen geworden. Tijdens de parade zelf is er overigens heel wat muziek en live entertainment op en rond de corsowagens, aangevuld met top muziekkorpsen en fanfares uit heel Nederland!

Bokken sprongen zorgen voor levend theater en dat mag je best letterlijk nemen want deze imposante dieren vinden al springend op hun stelten hun weg tussen het publiek. En voor de parade deelt Latoja duizenden Brabantse vlaggetjes uit! Corso Valkenswaard is het enige bloemencorso met een thema en dat is dit keer Bravo! Brabant met als ondertitel ’75 jaar vrijheid’. De ontwerpers hebben zich dan ook laten inspireren door al het goede in de wederopbouwperiode na 1944. Overigens begon de Corso ooit als bevrijdingsfeest!

Om 13.40 uur staat de officiële opening van Corso Valkenswaard op het programma door de voorzitter en de burgemeester. Om 14.00 uur gaat de kinderparade van start met onmiddellijk daarna de Grote Parade. Om 19 uur is er de prijsuitreiking in uitgaansgebied De Statie met daarna live-muziek. Tickets kosten online in voorverkoop €7,5 en aan de kassa 9 euro. Wie een plaatsje op de tribune wil, betaalt in voorverkoop €13. Gratis entree voor kinderen tot 12 jaar. Tickets via bloemencorsovalkenswaard.bookingapp.nl of via penningmeester@corsovalkenswaard.nl.