Akkers en wegen vernield in het Leenderbos

REGIO – Afgelopen zondag zijn er akkers en wegen vernield in het Leenderbos. Een Unimog of tractor heeft een spoor van vernieling getrokken door het gebied. De pas ingezaaide akker is gebruikt als crosskuil en het voertuig heeft diepe sporen getrokken over de zandwegen. Ook is er dwars door het bos gereden en door een afrastering heen. Maandagochtend werd door de boswachters van Staatsbosbeheer het spoor van vernieling ontdekt. ‘Je ziet duidelijk aan de sporen dat het Unimog of tractor geweest moet zijn. Zaterdagavond waren er nog collega’s tot laat in de avond in het gebied aanwezig, maar toen was er nog geen schade’. Volgens Erik Schram boswachter bij Staatsbosbeheer is het al een keer eerder gebeurd. ‘Toen is er gewoon over de houten slagbomen heen gereden, dat kan echt niet met een gewone auto. Het moet iemand uit de buurt geweest zijn. De sporen kwamen uit de richting van Soerendonk en Gastel. Misschien dat er op wildcamera’s nog beelden van de dader te zien zijn’. Als iemand iets gezien heeft kunnen mensen het eventueel anoniem melden bij de politie via 0900-8844.