Belgisch Zilver alle categorieën voor Max Vlassak

HAMONT – Op 1 september werden de Belgische kampioenschappen atletiek alle categorieën gehouden in Brussel. Door een nieuwe regeling van de VAL betekende het voor Max dat hij voor het kogelstoten in Machelen moest aantreden en dan voor discus verder door naar het Boudewijn-stadion in Brussel moest rijden. Een drukke dag voor de boeg.

De laatste weken was Max niet tevreden over zijn trainingsprestaties en wist dus niet goed wat te verwachten voor de Belgische kampioenschappen AC. Ook dit werd weer een wedstrijd van formaat waarin Mathias Quintelier en Max beurtelings om de 1e plaats streden.

Er werd op hoog niveau gestoten en beide kemphanen misten hun 5e poging dus kwam het net zoals het op het vorige BK op de laatste worp aan. Aangemoedigd door alle collega-atleten haalde Max en Mathias het beste uit elkaar. Met slechts een minimaal verschil van 5 cm stootte Max zich tot vice Belgisch kampioen kogelstoten AC.

Een schitterende afstand van 17.26 meter leverde hem de zilveren plak op! Toen moest er nog naar de Heizel vertrokken worden voor het discus. Voor Max de eerste keer dat hij meedeed met discus alle categorieën. Max stond hiervoor als 6e op de ranglijst. Zijn doelstelling bestond er dan ook uit om zijn plaats in de rangschikking te verdedigen.

Uiteindelijk kreeg hij het toch weer voor mekaar om één plaats winst te nemen en zich 

uiteindelijk als 5e te plaatsen. Zeker niet slecht en voor herhaling vatbaar.