Nieuwe klus- en groendienst OCMW’s Noord-Limburg en De Biehal

HAMONT-ACHEL/REGIO – Uit recente enquêtes bij inwoners uit Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer blijkt dat heel wat senioren vragende partij zijn voor een helpende hand bij het klussen in en om het huis. Er is namelijk ook een tekort aan klusjesdiensten. Om hier een antwoord op te bieden bundelden de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer de krachten en rolden een nieuwe Klus-en groendienst uit. Een samenwerkingsinitiatief waarbij maatwerkbedrijf de Biehal de uitvoerder is. 

Een lekkende kraan, het gras dat een maaibeurt nodig heeft, een haag die alle kanten uitschiet, de living die een likje verf kan gebruiken… het zijn allemaal kleine klusjes in en rond je huis die niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Vanaf nu kan men hiervoor beroep doen op de Klus-en groendienst Noord-Limburg. 

In de eerste plaats is deze nieuwe dienst er voor senioren vanaf 65 jaar met een beperkt inkomen of een verhoogde tegemoetkoming of voor personen met een invaliditeit, maar als men het standaardtarief betaalt kunnen alle inwoners uit de vernoemde gemeenten beroep doen op deze klussendienst.  Meer weten over deze Klus- en groendienst in Noord-Limburg? Neem een kijkje op de gemeentelijke websites of www.debiehal.be of contacteer het OCMW van je gemeente die je meer info geven over de mogelijke klussen en voorwaarden.