4 Limburgse kampioenen

PELT – Talrijke kampers kwamen afgelopen weekend afgezakt naar Pelt om deel te nemen aan de geboersmeeting georganiseerd door Sporting Atletiek Club Neerpelt (SACN).

Ondanks dat sommige kampnummers iets uitliepen, kon men toch stipt met het Limburgs kampioenschap 10.000 meter beginnen om 21.00 uur. 

Maar liefst 30 clubs waren van de partij in Neerpelt voor deze meeting. Er werden door de SACN-atleten heel veel persoonlijke records gerealiseerd. Dit zijn er teveel om hier op te noemen. Uitschieters waren het clubrecord op de 150 meter bij de Cadetten. Het nieuwe record werd gelopen door Anouk Loots in een tijd van 20”34,wat hierbij wel opviel was dat alle deelnemende SACN atleten allemaal sneller liepen als het oude clubrecord van 22”66.Ook bij de juniors werd er een nieuw clubrecord gelopen op de 150 meter en dit door Jinte Palmans in een tijd van 21”06. Ook Suzy Tijskens die haar junioren clubrecord had moeten afstaan aan Jinte veroverde een nieuw clubrecord  bij de masters op deze afstand met een tijd van 24”07. Het hield niet op ook op deze afstand liep Sasha Sijbers (cadet) een sterk clubrecord in een tijd van 17”41. Dit was tevens een Limburgs record en hiermee bleef hij slechts 1 honderdste boven het Belgische record! 

Het ziet ernaar uit dat onze spurtgroep goed bezig is. Bij de scholieren zorgde Boy Lorist nog voor een clubrecord met een tijd van 17”68. Sinds 2 jaar worden de tijden ook bijgehouden van deze afstand in Belgie. Als je dan als beste Limburger op deze lijst staat, heb je natuurlijk ook het Limburgse record op je naam staan! Dus Boy mag zich ook Limburgs recordhouder noemen. En dan was er nog de wedstrijd waarin Brecht Stevens 17”83 (sen) en Thomas Leendertse 18”02 (jun) beiden ook een nieuw clubrecord op de tabellen zetten. Ook mogen beide heren zich nu Limburgs recordhouder noemen!

En bovenstaande  was nog maar 1 wedstrijd!  Maar het hield niet op…op de 600 m behaalden Jinte Palmans, Suzy Tijskens en Ruben Allaert een nieuw clubrecord.

Jinte Palmans junior in een tijd van 1’49”31, Suzy Tijskens master in een tijd van 1’51”91

en Ruben Allaert cadet 1’32”73.  En dan waren er ook nog van de loopwedstrijden voor het Limburgs kampioenschap op de 10.000 meter.  Lieve Palmans werd Limburgs kampioen masters W50 in een tijd van 38’07”30. Dit is tevens een Belgisch record! Met dank aan haar trainingshaasjes (Francis en Jordi). Francis Swinnen werd Limburgs kampioen  bij de masters M55, Jan Sleurs bij masters M70 en Marina Pinxten W60. De polsstokspringers van SACN sprongen allemaal (Indra, Jacey en Janne) over 1m83 en de coach gaf het goede voorbeeld door hoger te springen. En tenslotte was er ook weer een nieuw clubrecord voor Sasha Sijbers bij het kogelstoten. Hij stootte 15 meter 03 cm. Deze meeting is een topper geworden door de atleten en hun trainers! Een dikke proficiat aan de organisatie en veel dank aan de vrijwilligers!