DigiTaalhuis over laaggeletterdheid 

CRANENDONCK – In Nederland hebben ongeveer 2.5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, rekenen en/of het gebruiken van een laptop, tablet of smartphone. Ruim 60% van hen is van Nederlandse afkomst. Om mee te kunnen doen in de samenleving zijn deze basisvaardigheden wél nodig. 

Op woensdag 11 september 2019 van 09.45 uur tot 12.00 uur organiseert het DigiTaalhuis in de bibliotheek in Valkenswaard een ochtend over laaggeletterdheid. U ontdekt wat het is om laaggeletterd te zijn tijdens een realistische theatervoorstelling. Ook gaan we in kleinere groepen het gesprek met elkaar aan en komt er een taalambassadeur langs. Uiteraard kunt u zich aanmelden voor gratis trainingen, zoals: herkennen en doorverwijzen van laaggeletterdheid.

Wilt u komen?

Stuur een e-mail met uw naam (en indien van toepassing de naam van uw organisatie) naar secretariaat@bibliotheekdekempen.nl o.v.v. DigiTaalhuis publieksactiviteit 11 september. Het event is gratis. Kijk voor meer info op www.digitaalhuiscranendonck.nl.

Graag tot ziens op 11 september!

Deze ochtend wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en Schrijven, Cordaad Welzijn, het Ster College, Bibliotheek De Kempen, gemeente Valkenswaard en gemeente Cranendonck.