September, een drukke maand voor vliegbasis Eindhoven

REGIO – Ruim 1000 parachutisten en diverse transportvliegtuigen uit verschillende landen zijn tussen 9 en 21 september te gast op vliegbasis Eindhoven. Oefening Falcon Leap-Market Garden staat op het programma met als hoogtepunt het vertrek van ruim 1000 parachutisten voor de parachutesprong op 21 september boven de Ginkelse Heide bij Ede.

Voordat kan worden gesprongen wordt eerst geoefend. Van 9 tot en met 13 september wordt geoefend in het laden van de diverse typen toestellen en het droppen van lading. Op maandag, dinsdag en vrijdag wordt tussen 10.00u en 17.00u gevlogen, op woensdag en donderdag tussen 10.00u en 22.00u. In het weekend wordt voor deze oefening niet gevlogen. Op maandag 16 september arriveren de toestellen voor het tweede deel van de oefening. Op 17 september wordt geoefend in het formatievliegen en vanaf woensdag worden oefensprongen gemaakt. In deze week wordt tussen 08.00 en 16.00u gevlogen. Dit geldt ook voor zaterdag 21 september wanneer ruim 1000 parachutisten deelnemen aan de herdenking van Market Garden. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.ede.nl.

In september laat de luchtmacht zich ook van een andere kant zien. Op zaterdag 14 september biedt vliegbasis Eindhoven en gemeente Son en Breugel een concert aan van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Het concert start om 20.00 uur op het Kerkplein te Son en Breugel, de toegang is gratis.