“Bomen over bomen” tijdens het wandelen door Sterksel

STERKSEL – Heeze mag dan de parel van Brabant zijn, maar Sterksel mag er ook zijn! Neem alleen al die prachtige bomen die in het dorp verspreid staan. Je waant je in een park. De natuurgidsen van IVN Heeze-Leende zullen u er alles over vertellen bij de publiekswandeling op zondag 15 september. De wandeling start om 14.00 uur op het kerkplein in Sterksel bij het standbeeld van de os. Het begint dan al goed, want in die omgeving staan veel monumentale bomen, zoals zomereiken, beuken en Amerikaanse eiken. En in de buurt ligt het bungalowpark en het Sterksels kanaal met een diversiteit aan bomen. Sterksel is een boeiend dorp, vooral door zijn geschiedenis. De IVN-gidsen zullen dan ook aandacht schenken aan de oprichting van het parkdorp Sterksel en de latere uitbouw naar ontginningsdorp. Laat je verrassen en geniet van de monumentale bomen!

De wandeling is geschikt voor het hele gezin. Deelname gratis.

Voor meer informatie over de IVN-wandelingen: zie www.ivn.nl/heeze-leende