Open dag AZC Cranendonck

Asielzoekerscentra in het hele land openen op zaterdag 28 september hun deuren voor het publiek. Ook AZC Cranendonck in Budel neemt deel aan de open dag. 

BUDEL – De open dag in Budel krijgt vanwege het vijfjarig bestaan van AZC Cranendonck een bijzonder tintje. Er vinden extra activiteiten plaats waarmee de verbondenheid met bijvoorbeeld het lokale verenigingsleven zichtbaar wordt gemaakt. Ook is er vanaf 28 september in het gemeentehuis een expositie te zien, waarbij een aantal voormalige bewoners van AZC Cranendonck centraal staat. 

De opvanglocatie op het terrein van de voormalige Nassau Dietzkazerne is sinds mei 2014 in gebruik. Er zijn maximaal 1500 opvangplaatsen, waarvan er nu 800 in gebruik zijn.

Bezoekers kunnen tijdens de open dag een indruk krijgen van het reilen en zeilen op een asielzoekerscentrum. Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen en workshops. Ook worden er hapjes geserveerd uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Verschillende organisaties vertellen over hun werkzaamheden op de opvanglocatie.

De open dag is een initiatief van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland. 

Voor meer informatie zie: www.openazc.nl