Opening Scoutsjaar Hamont-Achel 

HAMONT-ACHEL – De voorbereidingen zijn al in volle gang, maar het 53e scoutsjaar van Scouts & Gidsen Hamont start pas écht op de opening op zondag 15 september!

Bij de Scouts worden leren kinderen en jongeren hun plan trekken, zichzelf kennen, en anderen aanvaarden. Scouts en gidsen worden uitgedaagd om nieuwe dingen uit te proberen en problemen vindingrijk aan te pakken. Een beek oversteken met een apenbrug, leren koken op een houtvuurtje, je eigen boomhut sjorren, een bos/stadsspel, een vlot sjorren en daarmee een vlottentocht houden, bovendien krijg je bij de scouts een “totem” waar je trots op kan zijn.; dat is nog maar het begin van enkele plezante activiteiten die we doen. Dit allemaal op een charmante locatie in de Beverbeekse bossen. In de zomervakantie bereikt het scoutsjaar een hoogtepunt op een spectaculair kamp.

Wil jij wel eens weten wat dit concreet allemaal inhoudt? Of ben je misschien wel nieuwsgierig naar wat er allemaal gedaan wordt op zondag in de Beverbeekse bossen? Kom dan zeker naar onze startdag. Nieuwe gezichten, (groot)ouders, buren, sympathisanten, broer/zus… zijn op 15 september van harte welkom om 13.30 uur in de Beverbeekse bossen aan ons Scoutsheem. Iedereen is welkom, ook al zit je (nog) niet bij de scouts. De leiding wordt voorgesteld in een heuse openingsshow, dat gevolgd wordt door spannende overgangen en uitdagende proeven. Er zullen ook verschillende sjorconstructies zijn te bewonderen en te beklimmen. Verder is er ook een terras waar de nodige drankjes en taart kunnen genuttigd worden. Na de openingsshow is het mogelijk om extra informatie te bekomen over onze scoutsgroep en je vrijblijvend in te schrijven voor enkele proefactiviteiten. Alle jongens en meisjes vanaf het eerste leerjaar kunnen bij onze scoutsgroep komen. Kortom, we verwelkomen jou en je familie graag op onze opening van het nieuwe scoutsjaar op zondag 15 september vanaf 13.30 uur! Meer info over onze vereniging kan je terugvinden op onze website: www.scoutshamont.be

Heb je een specifieke vraag? Dan mag je altijd een mailtje sturen naar: groepsleiding@scoutshamont.be.