Cultuurfestival Val-Val-D’rie 

VALKENSWAARD – Op zondag 15 september wordt het nieuwe theaterseizoen feestelijk geopend tijdens cultuurfestival Val-Val-D’rie. Op maar liefst vijf verschillende podia in De Hofnar, op het Hofnarplein en de Markt kun je genieten van een mix van muziek, kunst, theater en dans. Deze middag wordt afgetrapt met de Kick off van de Digitale Scheurkalender om 12.30 uur in de theaterzaal. Vanaf 13.00 uur kun je diverse previews van professionele artiesten en de beste artiesten uit eigen streek bezoeken. De muzikale invulling wordt gegeven door onder andere The Wieners, Oliver Pesch, Michiel Wetzer, The Seasons, Slagwerkgroep UNA, popband van het CMD en Blaaskapel Valkenswaard. Houd je van dans? Kom dan kijken naar de lokale dansscholen La Toja, UC Dance, Backstage en Dede Dance. Voor de theaterliefhebbers staan er enkele previews van cabaretiers Karin Bruers, Janneke de Bijl en Martijn Kardol op het programma of bezoek ‘Een Nieuwe Musical’ van Niels van Doormalen.  Met een terras op de Markt en het Hofnarplein, straattheater, culturele activiteiten en muzikale acts kun je buiten heerlijk genieten van het festivalgedruis. Ga de uitdaging aan in de escape room caravan, neem een kijkje bij locatietheater Baraque Future of bezoek de cultuurstraat met verschillende stands. Voor jong en oud is er van alles te beleven! Gedurende de dag is er een veelzijdig kinderprogramma met activiteiten zoals de voorleeswigwam, schminken, het DigiBiebLab of Dash robots rijden. In de bibliotheek zijn de jeugdvoorstellingen van Noortje Karsmakers, Clown Archibald en de Stilte te bewonderen. Cultuurfestival Val-Val-D’rie is gratis te bezoeken! Meer informatie kun je vinden op www.hofnar.nl of in onze folder, verkrijgbaar in De Hofnar.