Help anderen bij het leren van de Nederlandse taal  

CRANENDONCK – Cordaad Welzijn ondersteunt vanuit het Digitaalhuis in Cranendonck anderstaligen bij het beter leren van de Nederlandse taal. Ook Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven kunnen daarvoor bij Cordaad Welzijn terecht. Dit gebeurt allemaal met een geweldige groep enthousiaste vrijwilligers.

Inmiddels zijn er diverse activiteiten waar vrijwilligers actief zijn, maar waar we ook nog altijd vrijwilligers voor kunnen gebruiken. Deze activiteiten zijn:

– Taalcafé in Budel en Maarheeze: in een informele sfeer help je anderstaligen met het beter leren spreken van de Nederlandse taal. Onderwerpen en niveau worden op de groep afgestemd.

– Cursus Nederlands voor Anderstaligen: vanuit het Digitaalhuis gaat het Stercollege een cursus Nederlands aanbieden voor niet-inburgeringsplichtige anderstaligen. Daarvoor zijn we nog op zoek naar een vrijwilliger die de docent tijdens de lessen op dinsdagavond, wil ondersteunen.

– Taalmeter: de taalmeter is een test die we in samenwerking met de gemeente Cranendonck gaan afnemen. Daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die de test afnemen en deelnemers aan de test adviseren over taalmogelijkheden als er behoefte is naar ondersteuning.

– Taalmaatjes: hierbij ga je één-op-één aan de slag met iemand die beter Nederlands wil leren spreken, leren en schrijven. Je kunt hierbij je eigen tijd indelen en jullie spreken maximaal 1x per week af.

Voor al deze activiteiten geldt dat het mogelijk is om cursussen te volgen. Daarnaast zijn er vrijwilligersbijeenkomsten waar ervaringen uitgewisseld worden.

Interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij één van deze activiteiten?

Neem contact op met Carrie van Hoef, Cordaad Welzijn via 06-10208470 of carrievanhoef@cordaadwelzijn.nl.