GrensPark Kempen~Broek zoekt gastheren!

REGIO – Op 4 november start het programma Gastheerschap GrensPark Kempen~Broek voor recreatie- en horecaondernemers en hun werknemers uit de regio. Het programma begint met een cursus van 4 dagdelen over de historie, verhalen en de mooiste plekjes in het gebied en hoe dit op een mooie manier is over te dragen aan de gasten. Tijdens en na de cursus wordt er samengewerkt met andere ondernemers aan arrangementen en producten in het gebied. Zodoende beleven gasten de omgeving optimaal en verrijkt het hun bezoek aan GrensPark Kempen~Broek. Meer informatie is te vinden op www.ivn.nl/kempenbroek.

Recreatieondernemers geven hun gasten graag goede en uitgebreide informatie over de bijzondere kenmerken van de omgeving. Tijdens de cursus Gastheerschap van Kempen~Broek leren zij via gastpresentaties, workshops en excursies meer over de ontstaansgeschiedenis, cultuur, het landschap, flora en fauna en actuele ontwikkelingen binnen het GrensPark. Daarnaast ontwikkelen de gastheren/ gastvrouwen producten, activiteiten en (grensoverschrijdende) samenwerkingsarrangementen om Kempen~Broek toeristisch-recreatief nog steviger op de kaart te zetten. De cursus is voor ondernemers én werknemers van organisaties die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme in GrensPark Kempen~Broek, zoals hotels, campings, B&B’s, theetuinen, restaurants, jachthavens of agrotoerisme.  Ook middenstanders en bedrijven in oprichting kunnen deelnemen. Aanmelden is mogelijk via www.ivn.nl/kempenbroek.

In heel Nederland leidt IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) horeca- en recreatieondernemers op tot Gastheren van het Landschap waar zij werken. Als gastheer / vrouw vertellen zij hun gasten alles over de mooiste natuurplekjes en cultuurhistorie van het gebied. Dit zorgt voor een unieke ervaring bij gasten, versterkt het imago van het gebied, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap en draagt bij aan de profilering van de onderneming.

Over GrensPark Kempen~Broek

Op de grens van beide Limburgen en Noord-Brabant ligt het GrensPark Kempen~Broek. Het 25.000 hectare tellende gebied wordt gevormd door een mozaïek van landschappen, verbonden door water. Kempen~Broek is de eerste Nederlands-Belgische grensoverschrijdende streek die een aanvraag gaat indienen voor de erkenning als UNESCO Mens en Biosfeer-gebied. Deze erkenning is een sterk ‘merk’ waarvan de streek en haar ondernemers kunnen profiteren. Kijk voor meer informatie op https://www.kempenbroekunesco.eu/.

Foto Gastheerschapscursus voor in het Loonsche Land – foto door IVN