Koning der Koningen 2019 

CRANENDONCK/BUDEL – Afgelopen zondag 8 september heeft in Budel weer het traditionele Koning der Koningen plaatsgevonden. Dit spektakel wordt ieder jaar gezamenlijk georganiseerd door de gemeente Cranendonck en de Schut van Buul. De Koningen en Koningsparen van de Gilden en Schutterijen van zowel Belgisch als Nederlands Limburgs en Noord-Brabant werden ontvangen bij het Schepenhuis op de markt in Budel. Om 11.00 uur was de officiële opening door Tonny Rutten en Burgemeester Roland van Kessel. Na de huldigingen en de officiële staatsiefoto mochten alle koningen een presentje in ontvangst nemen, gemaakt door Jan van Kessel. Om 12.15 uur werd er door de Drumline een kleine serenade  gebracht waarna men in optocht naar de Schutshoeve ging. Allereerst werd er een gezamenlijke lunch aangeboden om op krachten te komen voor de schietwedstrijd. De wedstrijd werd om 14.00 uur vrijgegeven door Burgemeester Roland van Kessel en uittredend Koning der Koningen Kris Kerkofs uit Kaulille. 32 Koningen streden voor de titel van Koning der Koningen en dit gezelschap bestond uit 5 dames en 27 heren. Na 3 rondes schieten werd het al een stuk spannender, de omvang van de vogel was al behoorlijk geslonken. Uiteindelijk werd met het 142e schot de nieuwe Koning en het was Mariska Janssen van St. Lucie Nederweert-Eind die de vogel naar beneden schoot en “Queensking of the Kings” van 2019 werd. Na te zijn toegesproken door Tonny Rutten kreeg ze van haar voorganger Kris Kerkhofs een flesje champagne aangeboden en mocht de voorzitter, Henny van Deurzen, haar de bijbehorende speld opsteken. De gemeente Cranendonck en de Schut van Buul kijken terug op een geslaagde dag. 

Foto’s Jos Meusen