Prinsenschieten 2019

BUDEL – Bij de zesde editie van het Prinsenschieten bij het Budelse Sint Jorisgilde was het na 116 schoten Prins Jochem van de Muuzevangers uit Maarheeze die de titel op zijn naam wist te zetten. Na een gastvrije ontvangst met koffie of thee met een bokkenpootje werd om 14.15 uur de foto gemaakt met burgemeester Roland van Kessel en de aanwezige carnavalshoogheden. Daarna werd er fanatiek geschoten met de kruisboog op de gipsen vogel. Acht volle ronden werd er geschoten, maar in de negende ronde was het meteen al Jochem die de titel kon pakken door het laatste stuk naar beneden te schieten. Na de Heiknuuters en Buulder Buk is het nu aan de Muuzevangers om de titel een jaar mee te nemen naar Maarheeze. De jeugdige hoogheden schoten tegen elkaar op de vlakbaan. Daar ging de titel dit jaar naar Jeugdprinses Milou van De Pintewippers. De overige aanwezigen konden ook een poging wagen met de kruisboog op de gipsen vogels. De eerste vogel die viel na het Prinsenschieten had het al vlug gezien op zijn hoge post. Al na 11 schoten wist Marian Sentjens deze vogel los te schieten. Bij de andere vogel ging het er wat taaier aan toe. Na 92 schoten werd daar het laatste stukje geschoten door Tom van der Kruijs die aanwezig was met de Pintenwippers. Dankzij de ondersteuning van Van Hunsel & Govers, van Horne Brandstoffen, Beerten Bouwmaterialen, Multi-Service en Adviesburo J. Duisters komt er ook in 2020 weer een zevende editie van het Prinsenschieten op de eerste zaterdag van september. Welke prinselijke hoogheden we dan mogen verwelkomen zal tijdens het carnavalsseizoen wel duidelijk gaan worden. Belangstellenden voor het kruisboogschieten hoeven zo lang echter niet te wachten. Er wordt elke maandagavond geschoten met de kruisboog bij de Vaandrig. Voor meer informatie kijk op de website van het Sint Jorisgilde Budel: www.sintjorisgildebudel.nl.

Foto Saskia Horst