Buslijn 611 naar Were Di rijdt voortaan hele schooljaar

CRANENDONCK – Het hele schooljaar gaat bus 611 (Budel – Gastel – Soerendonk – Maarheeze – Were Di in Valkenswaard) rijden. Het voorstel en verzoek, wat ouderwerkgroep “Bus/Fietsverbinding Maarheeze-Were Di” aan Hermes deed eerder dit jaar, is goedgekeurd door meerdere instanties.  Geweldig nieuws! De bus rijdt tijdens schoolweken (maandag tot en met vrijdag) en vertrekt op dezelfde tijden als vorig jaar. 

De eerste rit begint om 07.30 uur aan de Deken van Baarsstraat in Budel, via Gastel, Soerendonk, halte Moonslaan Maarheeze (07.45 uur), via Leende naar het Were Di. De tweede rit rijdt vanaf Moonslaan Maarheeze (08.45 uur), via Leende naar het Were Di. Er zijn 2 ritten terug om 14.30 uur en 15.23 uur vanaf de halte tegenover het Were Di, waarvan de laatste doorrijdt naar Soerendonk, Gastel en Budel.  Scholierenlijn 621, die ook om 13.19 uur en 16.15 uur terug rijdt, begint na de herfstvakantie te rijden. Precieze tijden en vertragingen zijn te vinden op de website: www.Hermes.nl/nl/resultaten/dienstregeling. Of te volgen op o.a. de app “OVinfo”, waarop je kunt zien waar je bus is. Diegenen van de Were Di-leerlingen uit Cranendonck die nog geen persoonlijke OV-chipkaart hebben en met deze bus gaan reizen, wordt aangeraden om die z.s.m. te bestellen; dit kan online met een digitale foto, duurt 2 tot 7 dagen, is 5 jaar geldig en kost € 7,50 via www.ov-chipkaart.nl  Ook kan men online dalkorting aanvragen voor 40% korting op de ritten na 09.00 uur; dit kost per jaar: €12,74. Dit kan via www.hermes.nl Voor sommigen kan een maandabonnement voordeliger zijn. Dit is per persoon verschillend; zelf dus even uitzoeken! Zie ook de Facebook pagina “Busverbinding Were Di”. 

Buurtenbussen 256 Maarheeze – Leende – Valkenswaard (markt) v.v.

Sinds december 2016 rijdt er overdag ook een buurtbus vanuit Maarheeze naar Valkenswaard en terug. Dit busje rijdt echter niet langs het Were Di! De buurtbus rijdt over de Leenderweg naar de markt in Valkenswaard. De dichtstbijzijnde halte is halte Leenderweg, Valkenswaard, ligt 1,3 km van SG Were Di en is een kwartier lopen. Maar erg handig als je later moet beginnen of heel vroeg of veel later uit bent. In de buurtbus werkt je OV-chipkaart precies hetzelfde als in een gewone lijnbus.