De Schut van Buul

BUDEL – Maandag tijdens Budel kermis heeft het traditionele Koningsschieten weer  plaatsgevonden bij de Schutshoeve aan de Laarstraat. Om 12.00 uur werd er afgetrapt met een goed verzorgde lunch. Daarna was het tijd om naar de woning van Schutterskoningin Grada Das te marcheren. Na enige tijd werd er weer terug gemarcheerd naar de Schutshoeve om verder te gaan met het programma. Allereerst werd Keizer Marcel Nulens in het zonnetje gezet vanwege zijn 50 jaar lidmaatschap van de vereniging. Na een korte toespraak door de voorzitter werd de bijbehorende onderscheiding van de Bond opgespeld door onze Burgemeester Roland van Kessel. Na een muzikale hulde door de Drumline was het tijd om Grada Das te ontdoen van de Koningsvogel en kon men zich op gaan maken voor de Koningstitels. Het was Burgemeester Roland van Kessel die het openingsschot mocht lossen. Nadat Keizer Marcel Nulens en oud Schutterskoningin Grada Das de openingsschoten ook hadden volbracht kon er gestart worden met het schieten op de vogels. Marcel Nulens hield zich bezig met het windbuksschieten voor de jeugd om te strijden voor de titel van jeugdkoning.  Alle leden van de Schut schoten minimaal de eerste ronde mee en nadat er nog zo’n 8 leden over waren werd het steeds spannender tot aan het 139ste schot. Het was Grada Das die de vogel naar beneden wist te schieten en zo haar titel als Schutterskoningin voor een jaar wist te verlengen. Bij het schieten voor de titel van Kermiskoning werd het nu ook spannender, en van de 27 deelnemers was het bij het 149ste schot Bart Meeuwissen die de vogel naar beneden schoot en zo de titel van Kermiskoning voor zich opeiste. Bij de jeugd waren het Cas en Indy die gedeeld 2e waren geworden en Max Gerits had de titel van Jeugdkoning behaald. Nadat de prijzen waren uitgedeeld en Grada de Koningsvogel weer omgehangen had gekregen, werd de traditionele tocht over de kermis gemaakt en na terugkomst nog menig uurtje doorgefeest. 

Zondag 1 september heeft de Schut deelgenomen aan de optocht in Soerendonk vanwege het jubileumfeest van het St. Jansgilde en zondag 8 september wordt in samenwerking met gemeente Cranendonck het Koning der Koningen gehouden.