J16 naar Gent voor kwalificatie Vlaamse jeugdcompetitie

PELT – Op zaterdagmorgen vertrok de J16 van handbal sporting Nelo naar Gent-Zwijnaarde voor de pré-kwalificaties voor de Vlaamse (VHV) jeugdcompetitie. Tegenstanders van de dag zouden Eeklo, Sint-Truiden, Schoten, Buggenhout en Don Bosco heten. Aangezien de tegenstanders zo goed als onbekend waren, alles dus af te wachten ….Bedoeling is om bij de eerste twee te eindigen voor kwalificatie.

De eerste match was onmiddellijk een topper, tegen Eeklo. Sporting nam hier de betere start en ging naar een 1-4 voorsprong, na 10′ was de achterstand iets verkleind naar 5-7, en de Oostvlamingen kwamen langzaam dichterbij, sloegen uiteindelijk een kloofje en wonnen met 13-9. Zware eerste match met een eerste verlies dus.

Als tweede wedstrijd moest Nelo tegen Sint-Truiden. Sint-Truiden nam de beste start en ging naar een 1-6. Op het veld werden spelers en tactiek aangepast om zo 8x op rij te scoren en naar een 9-6 overwinning te gaan. De volgende match was tegen Elita. Sporting was de snellere en sterkere ploeg, domineerde de wedstrijd en ging van 6-1 (10′) naar een 13-4 eindstand. Schoten werd de volgende tegenstander. Opnieuw was het snelle en degelijke spel aanwezig en kon er gecontroleerd uitgespeeld worden. 11-4 na 10′ en eindstand 19-6. Nog een laatste match tegen het plaatselijke Don Bosco. En ook nu was Sporting de betere met het collectieve en snelle spel. Daarmee maakten ze zeker een verschil en zo ging het van 12-5 na 10′ naar een 20-12 eindstand. Met deze laatste overwinning was de kwalificatie voor Nelo zeker binnen. Trainer Guido en begeleider Giovanni waren tevreden en uiteraard de hele ploeg en talrijk meegereisde supporters.

Een goede collectieve prestatie met een prima sluitstuk in doel! Succes verder!