Een “ ’t Huys” voor ieder pleegkind

ACHEL – Exact één jaar geleden begon Erik zijn eigen vastgoed makelaarskantoor. Hij doopte zijn kantoor ’T Huys Vastgoed’, een mooie woordspeling om zijn motto ‘iedereen verdient een ’t huys’ kracht bij te zetten.  Hij beloofde bij de start plechtig dat hij per tien huizen die hij verkocht, een som aan pleegzorg zou schenken. Het liep vlotter dan gedacht, en dat is voor alle partijen alleen maar mooi meegenomen.

Erik is samen met partner Nathan pleegpapa van L. Die kwam als kleuter voor het eerst bij hen op bezoek en woont er intussen vier jaar. “En dan te bedenken dat we aanvankelijk enkel voor weekend- en vakantieopvang wilden gaan. We werkten immers allebei voltijds en dachten dat dat nooit te combineren viel met full-time pleegzorg. Dat is maar één van de misvattingen die bij de mensen leven als het over pleegzorg gaat. Hoe dat voor ons liep? We hebben gaandeweg een aantal dingen aangepast in ons persoonlijk leven om L. daarin te laten passen. Dat gebeurde heel geleidelijk aan en we zijn blij dat hij zich nu zo thuis voelt bij ons. Ook het contact met de biologische ouders verloopt heel goed.” 

Zijn belofte blijft trouwens gelden. “Ik hou deze cheque nog even dichtbij, zodat we het bedrag voor de volgende 10 huizen ook snel kunnen overmaken. Het voelt goed om op deze manier een steentje bij te dragen en aan een concreet project mee te werken.” Erik koos ervoor om de ‘ontmoetingsgroep voor pleegkinderen’ te steunen. Nu bestaat er al een ontmoetingsgroep voor pleegjongeren, maar pleegzorg wil kinderen tussen 6 en 12 jaar ook de kans geven om elkaar te ontmoeten tijdens schoolvakanties. Op die manier maken we het thema op een speelse manier bespreekbaar. De kinderen leren zo dat ze niet alleen zijn, en hun verhaal delen met lotgenootjes helpt hen om zichzelf beter te leren kennen. Wil jij pleegzorg ook financieel steunen? Dat kan op verschillende manieren en voor verschillende projecten binnen pleegzorg. Kijk voor meer informatie op www.pleegzorgvlaanderen.be