Hic et Nunc met ‘EUOI’ in CC Palethe

PELT – Op zaterdag 12 oktober om 20.30 staat de voorstelling ‘EUOI’ op het programma in CC Palethe. 

De fonkelnieuwe gelegenheidsmuziektheatercompagnie Hic et Nunc inspireerde zich op de eeuwenoude Bacchantentragedie van Euripides. ‘EUOI’ vertelt het verhaal van een Oosterse cultus die zich op een agressieve manier op wil dringen aan de Westerse beschaving. 

‘EUOI’ is de kreet die de Bacchanten uitroepen wanneer ze aan hun plundertochten beginnen, maar vooral een vreugdekreet om de god te aanbidden. Hoewel deze tragedie al 2500 jaar oud is, is het thema nog steeds brandend actueel met de recente problematiek rond vrouwen die naar Syrië trekken om er aan de zijde van IS-strijders te gaan leven.

Deze voorstelling is het creatief eindproject van Nick Van Elsen, oud-leerling aan de Kunstacademie Noord- Limburg. Luc Morren staat in voor de choreografie en regie. Deze productie wordt gespeeld door studenten van het conservatorium en dansers van Kunstacademie Noord-Limburg. 

Tickets voor deze voorstelling zijn te bestellen via www.palethe.be Het basistarief is €13, studenten KANL betalen slechts €6 en in voorverkoop en -26 jarigen betalen slechts €10. 

Foto Luc Morren