Kinderen: handen uit de mouwen en hakken maar!

REGIO – Hakkers klaar? Hakken maar! Het begint een goede traditie te worden: het hakken op de hei door kinderen uit Heeze-Leende. Op zondag 22 september vraagt de natuurgroep van het IVN weer hulp van alle kinderen in de gemeente. We gaan dan boompjes uittrekken op de Strabrechtse heide. 

De Strabrechtse heide is een groot natuurgebied bij Heeze. Er leven veel kikkers, speciale mieren en vlinders, vogels en konijnen. Vooral de kikkers en vlinders vinden het fijn als er weinig bomen zijn. Want dan kan de zon tot aan de grond komen en kunnen ook de kikkers, kikkervisjes en rupsen lekker warm worden en goed groeien. 

Daarom gaan we de heide schoon maken. Maar daar zijn wel spierballen voor nodig, vergeet niet om die mee te nemen! Sterke vaders, moeders, opa’s, oma’s en vrienden mogen ook meedoen. De werkers van IVN Heeze-Leende zullen helpen zodat alles veilig gebeurt.

Het is van 10.00 uur tot 12.30 uur. Vanaf 7 jaar mag je meedoen, maar wel graag vooraf aanmelden. Voor aanmelden en voor vragen kun je terecht bij Weena Oskamp-Rantong tel. 06 5470 5501 of via mail ivnhl-kinderactiviteiten@outlook.com.

We verzamelen om 09.50 uur bij de picknicktafel (fietsknooppunt 65). Deze is aan het eind van de weg vanaf het Strabrechtplein naar de heide. Omdat daar een beperkte parkeer-ruimte is, kun je ook de auto parkeren op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer (Natuurpoort de Plaetse). Vanaf die parkeerplaats is het 15 minuten lopen naar de picknicktafel. 

Als je op de fiets komt dan volg je vanaf knooppunt 12 (Strabrecht) de weg naar de hei. 

Deelname is gratis, maar een bijdrage zou fijn zijn. Wij zorgen voor iets te drinken en ook wat lekkers. Voor meer informatie zie de website: www.ivn.nl/heeze-leende