Dubbelconcert

PELT – Op zondag 22 september vindt het laatste dubbelconcert in en rond de Neerpeltse Sint-Niklaaskerk van dit seizoen plaats. Om 14.30 uur is het de beurt aan Orgel & Cello met Bart Wuilmus en Vera Baliko. Bart Wuilmus en Vera Baliko wonen beiden in Neerpelt. Bart studeerde orgel aan het Conservatorium te Antwerpen. Voor de beiaard- en orgelvereniging Neerpelt organiseert hij de jaarlijkse reeks orgelconcerten. Vera Baliko studeerde aan het Lemmensinstituut en is als lerares cello verbonden aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Naast orgelimprovisaties brengen ze samen een gevarieerd programma op het koororgel met cellosonates van Vivaldi en Scarlatti.

Een uur later start Beiaard- en coverband Hybrid. Geert Kerkhofs (gitaar) en Guy Pulgré (gitaar) vormen Hybrid. Het zijn vrienden met een passie voor muziek: met harmonieuze zangpartijen als kern gaande van kleinkunst tot rock; van precies zoals het origineel tot speciaal voor de gelegenheid aangepaste versies; op de achtergrond indien nodig, uptempo als het iets meer mag zijn. En deze keer: helemaal vanuit de toren, samen met beiaard Jan Verheyen.