Schitterend Memorial voor Max Vlassak

HAMONT – Een kleine 14 dagen geleden viel voor Max de uitnodiging van de Memorial Van Damme in de bus. Altijd een eer om mee te doen aan deze toch wel hele gezellige wedstrijd kogelstoten. Het beloofde een hele drukke week te worden met in totaal 4 wedstrijden. ‘Zondag in het Belgisch AC in Brussel, donderdag dan de Memorial ook in Brussel, zaterdag in Tessenderlo en als afsluiter richting Leiden voor de club van Sittard.

Omdat het seizoen er toch op zit en omdat Max niemand wil teleurstellen, deed Max mee aan alle vier de toernooien. Dus op 5 september richting Brussel voor de Memorial amper 4 dagen na zijn topprestatie op het Belgisch kampioenschap zou het toch zeker vooral op genieten aankomen.  Matthias en Max namen de hoofdrol op zich in deze wedstrijd. Ze streden telkens onder luid applaus voor de 1e plaats. Met zijn laatste worp leek Max eerste te worden. Doch door zijn krachtuitspatting kon hij zich niet meer in de werpcirkel houden. Daardoor werd zijn worp ongeldig. Dat betekende een 2e plaats op de Memorial Van Damme! Slechts 1 cm van zijn PR en een mooie 17.31 mag hij heel tevreden zijn outdoor seizoen afsluiten. De wedstrijden in Tessenderlo en Leiden waren van minder kwaliteit ,, ondanks hij daar toch 2x eerste werd, was hij over de behaalde afstanden minder tevreden. Maar 4 wedstrijden op 1 week was dan ook van het goede teveel.

Nu enkele weken trainen op een wat rustiger niveau en dan weer klaarstomen voor het komende indoor seizoen.

Foto Max