Silke van Niel genomineerd voor ‘Beste vrouwelijke Hoofdrol Comedy’

BUDEL – Op maandag 18 november wordt in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam het ‘Amateur Musical Awards Gala 2019’ georganiseerd. De 25 jarige Silke van Niel uit Budel is genomineerd in de categorie ‘Beste Vrouwelijke hoofdrol Comedy’ voor haar rol als Fiona in de musical Shrek. Voor Silke is deze nominatie heel speciaal aangezien ze 5 jaar geleden al aanwezig was op dit gala, als supporter weliswaar. “Die avond heeft heel veel indruk op me gemaakt en dat ik deze keer zelf genomineerd ben voor een Award is natuurlijk super leuk!” Aldus Silke.

 In november 2018 presenteerde het Gemerste STEMP (Stichting Theater en Musical Producties) de musical Shrek, met onder andere Silke van Niel in de hoofdrol als prinses Fiona. “Dit is al de tweede musical van STEMP waaraan ik mee heb gewerkt,” vertelt Silke. “De eerste productie was The Sound of Music in 2012, waar ik de rol van Liesl von Trapp speelde. Ondertussen heb ik al 5 producties op mijn palmares staan, ook met andere theatergezelschappen.” Voor Silke is dit de eerste nominatie. 

“Ik ben 7 jaar geleden in de wereld van de musicals terecht gekomen. Ik startte mijn musical carrière met een kleine bijrol en nu ben ik natuurlijk heel blij dat ik een mooie hoofdrol heb mogen vertolken. Dat hier ook nog eens een nominatie uit voort is gekomen is helemaal mooi!” In het dagelijkse leven werkt Silke als logopediste. “Door de week kan ik als logopediste anderen helpen met het optimaliseren van hun stem en in de weekenden kan ik mijn eigen stem laten horen.” Momenteel staan er geen andere musicalproducties op de agenda van Silke, maar dat wil niet zeggen dat ze haar stem niet meer laat horen. “Het klopt dat ik momenteel een rustperiode heb op het gebied van musicals, maar ondertussen blijf ik wel zangeres bij de ‘Sisters of Soul’ en bij een ‘Toto tribute Band’. Bovendien komen de Buulse Proms er ook weer aan, in het najaar van 2020. Ook hier ga ik auditie voor doen.” Of Silke haar nominatie kan verzilveren weten we op 18 november. Wij wensen haar alvast heel veel succes.