Zilver en Brons op de Europese kampioenschappen te Venetie

PELT – Topatlete Lieve Palmans van Sporting Atletiek Club Neerpelt (SACN) kwam uit op twee nummers op Europese kampioenschappen te Venetie (Italië). Maandag 9 september kwam ze uit op de veldloop. In het internationale gezelschap kwam ze goed uit de verf en na een spannende snelle wedstrijd werd ze zeer mooi derde. Er was in deze wedstrijden ook een landenklassement van de beste drie per land. Hierin veroverde ons land een heel verdienstelijke tweede plaats! Over een succes dag gesproken.

Vrijdag de 13e kwam Lieve uit op de 5000 meter. Na een hele trage start in de eerste ronden, werd het tempo opgeschroefd naar gelang de wedstrijd vorderde. Helaas kwam Lieve 5 seconden te kort voor het podium.  Ze moest tevreden zijn met de meest ondankbare (4e) plaats. Maar toch kan Lieve tevreden zijn met haar eerste Europese avontuur. Dikke proficiat aan Lieve en coach Johan.