Adelbergfilm, het beste uit het alternatieve filmcircuit

LOMMEL – Cultuurcentrum De Adelberg pakt elk jaar uit met een mooie filmreeks. Adelbergfilm staat voor films die artistiek en maatschappelijk relevant zijn. Hartslag en tendensen van het alternatieve filmcircuit worden daarbij op de voet gevolgd.

Het programma van dit najaar start met Las Herederas van Marcelo Martinessi, een ingetogen en mild komische prent over een persoonlijke revolutie. Chela en Chiquita, twee vrouwen van rijke komaf, komen na meer dan dertig jaar samen in de problemen. De erfenis waar ze van leven, is stilaan opgedroogd en schulden hopen zich op. De dames moeten erfstukken verkopen en Chiquita belandt in de gevangenis omwille van fraude. De introverte Chela is aanvankelijk ten einde raad, maar wanneer ze quasi toevallig een taxidienst opstart met haar oude wagen, kruipt ze stilaan uit haar schulp. Deze film draait op donderdag 26 september om 20.00 uur  in CC De Adelberg. Het volledige filmaanbod najaar ’19 kan je bekijken op www.ccdeadelberg.be.   Alle films worden vertoond in bioscoopcomplex UGC Cinema’s Lommel, zaal 1.