Bergrunners actief in Cranendonck en Maastricht

CRANENDONCK – Afgelopen weekend hebben enkele Bergrunners deelgenomen aan de halve marathon van Cranendonck in Soerendonk. Hans van Vlierden koos deze warme zondag voor de kortste afstand van 5 kilometer en legde die zonder problemen in een tijd van 27.27 minuten af. Marjo Davits en Carla Beerten kozen voor ‘kwart marathon’ (11 km) Marjo die de halve marathon van Hamont een week eerder had gelopen liet zien dat de conditie nog goed was en finishte in een tijd van 58.25 min. Carla was in het begin te snel gestart en dat speelde haar parten in het einde van de wedstrijd. Door de hoge temperatuur en op plaatsen met veel wind moest ze op het einde wat tijd inleveren en finishte in een tijd van 1.02.31 min.

Sepp van de Wildenberg koos deze zondag voor de Sint Pieterbeartrail in Zuid-Limburg. Deze trail had een lengte van 18,5 kilometer met een zeer mooi en uitdagend parcours met vele steile hellingen. Vooral de laatste 4 kilometer waren de hellingen zeer steil en hier moest geklommen worden met handen en voeten om boven te komen. Sepp had ontspannen kunnen lopen en genoten van de prachtige natuur. Hij legde deze zware trail af in en tijd van 2.56.59 min. Komend weekend nemen de Bergrunners deel aan de bevrijdingsestafette door Cranendonck. Ze zullen in estafettevorm al lopend het bevrijdingsvuur met de fakkel van monument naar monument brengen. 

Trainingen: De avondtrainingen gaan op het einde van deze maand weer van het bos naar het industrieterrein. Wil je ook gaan bewegen? Dit kan bij de Bergrunners met hardlopen, actief wandelen en Nordic Walking. Voor info: www.bergrunners-budel.nl of tel. 0031 6 14139196.