FC Cranendonck start met zege

CRANENDONCK – In de eerste helft op het kunstgras van Laar zagen we een gelijkopgaande wedstrijd met weinig kansen. Na een half uur zien een eerste echte gevaarlijke situatie. Vanaf 25 meter kon Driek vd Vorst een laag hard schot op doel schieten, die maar net door de Laar doelman tot corner verwerkt kon worden en 5 minuten later kwam FC Cranendonck goed weg toen na knullig balverlies aan FC Cranendonck zijde de Laar spits een op een met doelman Tom van Happen kwam te staan. En ook hier was de doelman, Tom in dit geval de situatie meester. Met een reflex kon hij de bal tegenhouden en uiteindelijk ook pakken. Zodoende was de 0-0 ruststand geen verassing. Meteen na de pauze zag het er voor FC Cranendonck slecht uit. Slecht verdedigen werd door Laar resoluut afgestraft en op het scorebord verscheen een 1-0 tussenstand. Het duurde slechts 3 minuten of FC Cranendonck stond weer gelijk. Een mooie steekbal zetten spits Ralph van Meijl alleen voor de doelman en ja… daar weet Ralph over het algemeen wel raad mee. Laag over de grond liet hij de Laar doelman kansloos, 1-1. En meteen daarop leidt balverlies bij de Laar achterhoede een 1-2 voorsprong voor FC Cranendonck in. Guus Teunissen verraste de Laar back door zijn snelheid en pikte de bal af, waardoor hij alleen op de doelman kon afgaan. Met een bekeken schuiver kon de voorsprong gepakt worden. Laar wist even niet hoe ze het hadden, want weer binnen enkele minuten zagen ze weer een tegentreffer vallen. Op felheid kon spits Ralph van Meijl de bal van de Laar verdediging afpakken en alleen op de doelman afgaan. Zijn inzet werd nog door de doelman tegengehouden, maar de bal kwam via een Laar verdediging toch nog over de doellijn en de 1-3 werd bijgeschreven. Hierna werd het tempo even teruggedraaid en kwam de wedstrijd weer ietwat in evenwicht. Laar probeerde het nog wel, maar de FC Cranendonck verdediging gaf geen krimp. Een wilde trap naar voren belandde zelfs nog bij spits Ralph van Meijl die weer alleen op de Laar doelman kon afgaan en de eindstand op 1-4 bepaalde. Een mooi begin voor FC Cranendonck aan deze editie van 2019-2020.

Voor komend weekeinde staat de derby tegen Maarheeze op het programma. Deze wedstrijd wordt op sportpark ‘de Braken’ gespeeld, aanvang 14.30 uur.