Sterke opening vv Maarheeze

MAARHEEZE – vv Maarheeze heeft voor eigen publiek een sterke seizoensopening laten zien. Het jeugdige team olv trainer Richard vd Kerkhof won verdiend van DESM uit Weert met 4-2.

Onder zomerse omstandigheden mocht vv Maarheeze het nieuwe voetbalseizoen voor eigen publiek openen tegen Door Eendracht Sterk Moesdijk uit Weert. Door enkele blessures en afwezigen moest het elftal uit de voorbereiding nog op enkele plaatsen aangepast worden maar dit leidde niet tot een ondermijning van het zelfvertrouwen.  Maarheeze startte fel en dwong DESM van meet af aan terug op de eigen helft. DESM kreeg daarentegen in de 27e minuut de beste kans op de openingstreffer toen een scherpe voorzet vanaf links door de spits van DESM prima in de onderhoek werd gekopt. Een katachtige redding van Maarheeze-doelman Luuk Verschueren verhinderde echter de openingstreffer. Na een half uur spelen kwam Maarheeze aan de leiding. Een prima dieptepass werd door Maarheeze-spits Tom van der Pas op knappe wijze met de borst afgelegd op Sammy Dirkx die vrij op het doel van DESM kon afgaan en koelbloedig de 1-0 liet aantekenen. 5 minuten later slalomde dezelfde Sammy Dirkx om de defensie van DESM heen en rondde zijn actie af met een onhoudbare schuiver in de linkeronderhoek waarmee hij de 2-0 ruststand op het scorebord bracht.

Na de rust bleef Maarheeze de dominerende ploeg en liep in de 50e en 56e minuut door prima doelpunten van de jongelingen Tom van der Pas en Cas Baudoin uit naar 4-0 waardoor de wedstrijd beslist was. DESM kwam weliswaar nog terug op 4-2 door een onterecht toegekende penalty en een afgeslagen corner maar kon het Maarheeze niet echt moeilijk maken. Met een schuiver van Rick vd Linden, 5 minuten voor tijd die net naast ging, was Maarheeze dichterbij de 5-2 dan DESM bij de 4-3.

Een mooie en verdiende overwinning voor Maarheeze dat zich voor komend weekeinde gaat opmaken voor de eerste Derby van het seizoen uit tegen FC Cranendonck. Uiteraard verwachten we weer met veel supporters naar de overkant van De Aa te trekken.

De foto’s zijn gemaakt door Mieke Mulder.