Zorg jij voor iemand met de diagnose dementie?

WEERT – De mantelzorgondersteuners van Punt welzijn bieden vanaf november de gratis cursus “Dementie en Zorg” aan. Dit doen zij in samenwerking met Metggz en casemanagement Dementie. De cursus vindt plaats op 7 en 21 november, 12 december, 2 januari, 16 januari en 30 januari van 13:00 tot 15:00 uur. Cursuslocatie is het Keenter Hart op het St.Jozefkerkplein 3. De cursus is alleen bedoeld voor mantelzorgers (familieleden of partners) die voor iemand zorgen waarbij de diagnose dementie is gesteld. 

Wat gaat er om in iemand die dement is? Waarom kan iemand met dementie angstig zijn? Hoe kun je het beste reageren op onrustig gedrag van een dementerende persoon? Zijn er medicijnen tegen dementie? Hoe zit het met rechtsbescherming en dementie? Als je bij de zorg van een dementerende betrokken bent, herken je deze vragen misschien wel. Kennis en het delen van ervaringen vergemakkelijkt de zorg voor jouw dementerende naaste. Daarom biedt Punt Welzijn in samenwerking met MET ggz en het samenwerkingsverband ‘Hulp bij dementie Midden-Limburg’ de cursus ‘Dementie en Zorg’ aan.  De cursus is geen therapie, maar bedoeld om je eigen kracht te versterken. Er kunnen maximaal 14 personen deelnemen, inschrijven gebeurt op volgorde van binnenkomst. Zin om hiermee samen met andere belangstellenden aan de slag te gaan? Meld je dan vóór 30 oktober aan bij Punt Welzijn, telefoonnummer 0031 495-697900 of een email te sturen naar  mantelzorg@puntwelzijn.nl.