Voor 55-plussers die zich eenzaam voelen en daar iets aan willen doen

WEERT -“Ik voel me eenzaam. Ik heb lieve kinderen maar ze hebben het druk en ik wil ze niet lastig vallen. De avonden vallen mij zwaar en zijn lang, dan zie ik het niet meer zitten. Ik zou iemand willen met wie ik kan praten. Gewoon over de dingen die mij bezig houden”. 

Gaat het even niet zoals je zou willen en heb jij ook wel eens dit soort gedachten en gevoelens? Dan is onze themabijeenkomst ‘Hoe ga ik om met mijn eenzaamheids-gevoelens’ op 3 oktober misschien wel iets voor jou. 

Punt Welzijn biedt deze bijeenkomst samen met het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg (AMW-ML) aan. We gaan daarin met jou aan de slag vanuit de visie en gedachtengoed van “Positieve Gezondheid”. Tijdens de bijeenkomst worden inzichten en allerlei oefeningen met creatieve werkvormen gecombineerd. Daarna heb je meer zicht op de  momenten dat je je eenzaam voelt, én wordt duidelijk welke stap je kan nemen om daar iets tegen te doen. Dit kan voor iedereen anders zijn; zo kan iemand  geholpen zijn door er 1 keer over te praten terwijl een ander juist behoefte heeft aan meerdere gesprekken met een maatschappelijk werker. Wat voor jou ook de beste benadering of aanpak is, wij helpen je verder. 

De bijeenkomst wordt georganiseerd in de ‘Week tegen Eenzaamheid’ en vindt plaats op donderdag 3 oktober 2019 van 9.30 tot 11.30 uur. De nadruk ligt op mentaal welbevinden, kwaliteit van leven, sociale participatie en het  dagelijks functioneren. De bijeenkomst vindt plaats bij het AMW-ML, Vogelsbleek 10 in Weert.

Meer informatie en aanmelden kan door te bellen naar Punt Welzijn via 0031 495-697900 of een email te sturen naar  mantelzorg@puntwelzijn.nl.