Workshop: Kun je nee zeggen tegen mantelzorg?

Mantelzorg; het levert mooie momenten op, liefde en dankbaarheid. Maar het kan ook zwaar zijn. Iemand rekent op je en jij wil, nee moet, er voor de ander zijn. De overheid beschouwt het als vrijwillige participatie, maar gevoelsmatig voelt het vaak meer als verplichting. Soms heb je geen puf of geen zin. Hoe ga je dan om met gevoelens van plichtsbesef, schuldgevoel, het gebrek aan tijd voor jezelf en je eigen leven? En kun je eigenlijk wel ‘nee’ zeggen tegen het mantelzorgen of tegen bepaalde noodzakelijke taken? Hoe dan? Moeilijke gedachten, en moeilijk om hierover te praten.

Punt Welzijn organiseert op 23 oktober een gratis workshop waarin we samen het gesprek aangaan en waarin je als mantelzorger leert om te gaan met deze gedachten en vragen. We gaan ook aan de slag om op een praktische manier gevoelens onder woorden te brengen. Dit zorgt ervoor dat je ze beter kunt verdragen. Samen maken we van jou de beste mantelzorger die je kunt zijn.  

De workshop wordt gegeven door Marlie van der Heijden, ethicus en oprichter van Involve Ethics in Heeze. Er is plek voor 12 deelnemers. Aanmelden is verplicht en kan tot 17 oktober door te mailen naar:  mantelzorg@puntwelzijn.nl of te bellen naar Punt Welzijn via 0495-697900.

In het kort: Voor wie: Mantelzorgers uit gemeente Weert (of die zorgen voor iemand in Weert) Waar: Bibliotheek Weert (Wilhelminasingel 250)

Wanneer: 23 oktober 2019, van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname: gratis