Channel Zero geeft fans waar voor hun geld! 

HAMONT-ACHEL – Afgelopen vrijdag 20 september konden liefhebbers van metalmuziek hun hart ophalen in De Posthoorn te Hamont. Niemand minder dan Channel Zero stond op het programma. Bovendien mochten de mannen van Speed Queen, een band met duidelijke Hamonste roots, het publiek opwarmen en dat deden ze zonder onder te doen voor de hoofdact. Leren jassen, zware boots, een fris pintje en natuurlijk harde metal: de perfecte ingrediënten voor deze avond. 

De Posthoorn kreeg voor deze gelegenheid een intieme setting, ondanks het feit dat deze twee bands garant staan voor 600.000 ton pure metal zoals het organiserende AHA! Hamont-Achel ze aankondigde. De zaal was gehalveerd en stroomde dan ook erg snel vol. Duidelijk was dat er veel Channel Zero fans waren afgezakt naar Hamont. Maar dat betekende niet dat het voorprogramma niet geapprecieerd werd. De jongemannen van Speed Queen lieten zich van hun beste kant zien en kregen het publiek vanaf de eerste noot mee. Ze zorgden voor veel interactie met het publiek en er stonden zowel oude als nieuwe nummers op de setlist. Hun song ‘Church Avenue’ was een heel directe knipoog naar Hamont. Meer bepaald naar de Kerkstraat, waar tegenover de kerk café De Volbloed was gevestigd. In dit café kwamen metalfans, alsook de leden van deze metalgroep, regelmatig samen voor een babbel, een pintje en uiteraard goede muziek. Heb je Speed Queen deze keer gemist of kan je er gewoonweg niet genoeg van krijgen? Kom dan zeker op 6 oktober naar de Iezere Middig in café De Pebbles in Hamont. 

Omstreeks 21.30 uur was het de beurt aan Channel Zero. Het publiek was al helemaal in de juiste sfeer gebracht en op dat elan ging frontman Franky De Smet-Van Damme verder. Ook zij brachten nieuw materiaal, maar natuurlijk konden hun grote hits niet ontbreken. Denk aan ‘Black Fuel’, ‘Fool’s Parade’ en natuurlijk ‘Help’. Hoogtepunt van de show was toch wel de twee jonge jongens die uit het publiek werden gehaald om samen met de band muziek te maken. Eentje mocht zijn kunnen laten zijn op de gitaar, de andere ging helemaal los op de drums. Toen frontman Franky vroeg of hij ook, net als vele andere kinderen, menig uurtjes achter de iPad besteedt antwoordde hij meteen: “Nee hoor, ik doe niks liever dan de heel dag drummen!” Een muzikant kan hier alleen maar trots op zijn natuurlijk. De band had er duidelijk zin in en betrok het Hamontse publiek meermaals in hun show. Ze trakteerden hen zelfs op Whiskey-Shots!  Na afloop zagen we tevreden fans, tevreden bands en een tevreden organisatie. Zeker de moeite waard dus! 

De foto’s zijn gemaakt door Frank Emmers