De smaak een ‘volle, stevige’ druif

SOERENDONK – Na de goed bezochte open dagen op 21 en 22 september sluit Wijngoed Zurrick het seizoen af met de laatste ‘Druif van de maand’: een presentatie over de smaak van herfst en winterwijnen. Op zaterdag 5 oktober gaat wijnbouwer/wijnmaker Henk Aarts je daarover alles vertellen. Laat je als bezoeker verrassen door de diverse wijnstijlen die wereldwijd worden gemaakt van blauwe druivenrassen die een volle en warme afdronk garanderen. Natuurlijk is er uitleg over welke druiven hiervoor worden gebruikt en hoe de wijnmakers tot deze resultaten zijn komen. Daarna kun je op het gezellige terras de besproken wijnen proeven en bepalen wat jouw smaakvoorkeur is. 

Van 14.00 uur tot 17.00 uur is er elk half uur een presentatie en de inloop is gratis. Nog net voor de oogst kun je ook de wijngaard bekijken en uitleg krijgen over de werkwijze van Wijngoed Zurrick en het maken van de Zurrickse wijn, die tijdens de open dagen zeer goed werd beoordeeld. Je bent van harte welkom op zaterdag 5 oktober vanaf 14.00 uur. De wijngaard is gelegen aan het karrenspoor de Stallekes in Soerendonk. Inrit van het pad is tussen Zitterd 28-30 (werkplaats autoschadebedrijf Schrurs). De wijngaard wordt aangegeven met borden en vlaggen.