Open tuin en muziekmiddag met Con Dios

SWALMEN – Zondag 29 september is de tuin van Parkhof Swalmen weer open voor publiek. Tijdens deze dag zijn het vooral de rozen en de herfstasters die de show stelen. Meer dan 800 rozen zijn te bewonderen in allerlei uiteenlopende kleuren en geuren. De rozen hebben nu echt een nabloei. Te denken valt aan struikrozen, stamrozen, klimrozen en bodembedekkende rozen. Verder zijn er vele soorten siergrassen te zien, alsmede Sedums en andere herfstbloeiers. De tuin is niet in een keer te overzien. Middels verschillende soorten heggen is de tuin in compartimenten verdeeld. Overal zijn banken geplaatst, zodat men kan genieten van het bijzondere uitzicht. Verder zijn in de hele tuin op zichtlocaties prachtige beelden geplaatst. Ook is er veel gewerkt met spiegels. Daarnaast bevinden zich in de tuin enkele vijvers, een waterloop, een tweetal watervallen en vele waterwerken.

In het museum van het rijke Roomsche leeven zijn meer dan 2500 heiligenbeelden, wijwaterbakjes, vaandels, kruisbeelden, medailles en nog veel meer devotionalia te bewonderen.

Zondagmiddag vanaf 14.00 uur zullen er muziekoptredens zijn van het koor Con Dios uit Swalmen. Het koor telt een dertigtal leden en zal voornamelijk Engelstalige liederen ten gehore brengen. De leden zullen twee keer optreden met een pauze ertussen door.  De optredens vinden plaats in de schitterende tuin met als decor honderden rozen, waterlelies en bijzondere bomen. 

Tijdens deze open tuindag zijn er ook mooie vaste planten en struiken te koop tegen redelijke prijzen. De entree bedraagt € 3,00 inclusief koffie/thee. De tuin is gelegen aan de Beeselseweg 6 te Swalmen. Parkhof  Swalmen is open van 11.00-17.00 uur. Honden zijn niet toegestaan. Zie voor meer info of een indruk de website: www.parkhofswalmen.nl