Sporting kreeg minder dan het verdiende… 24-25 verlies!

PELT – Een punt weggegooid tegen de landskampioen! Sporting Pelt speelde zonder haar sterkhouder in verdediging, Robin Schoenaker, en zonder Vlatko Tasevski (knie) – om nog maar te zwijgen van Daan Versleeuwen. Dat betekende dat de opbouwrij en verdediging serieus verzwakt was. Toch was Sporting minstens de evenknie van een compleet Bocholt. Het zou heel de match gelijk opgaand blijven. 5-5 na 10′ en zelfs 10-8 na 20 minuten. Een heel sterk keepende Thijs Van Leeuwen en de 2 beste hoeken van de BeNe-league lieten zien waarom ze bij Pelt speelden! Bart Köhlen en Tommie Falke liepen de ziel uit het lijf en scoorden voor hun team belangrijke doelpunten. Bocholt kon via een goed ingevallen ‘thuisspeler’ Valkenborgh de stand in evenwicht trekken: 14-14 aan de rust. Met de beperkte selectie van Pelt was het al een flinke klus om nog steeds in de wedstrijd te zitten halfweg. In de tweede helft bleef het gelijk opgaan (18-18 na 40′) maar nu was het Bocholt dat meestal de leiding nam. Doelman Thijs Vanleeuwen sputterde echter flink tegen en de ingevallen Van Sloot stelde na 48 minuten toch weer gelijk 21-21. De talrijk opgekomen supporters mochten zich opmaken voor een spannend slot! Tommie Falke bleef geweldig spelen (hoe kan het nu dat hij niet opgeroepen werd voor Oranje??) en zo werd het 24-24 met nog een kleine 2 minuten op de klok. Ruben Roelants scoorde zijn enige van de wedstrijd die paal – paal binnen ging en Bocholt dus op voorsprong 24-25. De vier laatste Peltse aanvallen werden afgefloten en zo kon Achilles met de 2 punten naar huis. Sporting liet echter mooie dingen zien en dat is hoopvol voor de komende periode, te beginnen volgende week in Houten!