Update werken Gastelseweg, Dommelstraat en Waalstraat

BUDEL – Op 11 juni zijn werkzaamheden aan de Gastelseweg, Dommelstraat en Waalstraat in Budel van start gegaan. Er werd ‘een blauwe ader’ gemaakt. Hierdoor wordt het hemelwater (regenwater) gescheiden en afgekoppeld van het vuile afvalwater dat naar het riool gaat. Ook is een van gebied als 30 km zone ingericht waarbij de kruising Waalstraat met de Gastelseweg is versmald. Er werd een verhoogd kruispunt aangelegd. Het hele wegdek werd opgebroken en de bestratingen zijn vervangen door nieuw materiaal. Het werk is gefaseerd uitgevoerd zodat de bereikbaarheid van de woningen zoveel mogelijk was gegarandeerd en het verkeer zo weinig mogelijk overlast had. De werken lopen op het eind. Jos Meusen maakte deze foto van de asfalteringswerkzaamheden.

Foto Jos Meusen