Uitstap herfst 2019  Samana 

SINT HUIBRECHTS-LILLE –  Op maandag  23 september 2019 bezochten de leden van Samana het kermis- en orgelmuseum in Hilvarenbeek in Nederland. Met de liftbus en daarin 56 personen vertrokken ze ‘s middags naar Nederland. Daar aangekomen werden ze hartelijk ontvangen door de eigenaar en onmiddellijk ondergedompeld in de kermissfeer van 1920. De koffie werd geserveerd in een prachtige spiegelzaal met veel authentieke kermisattracties. Terwijl er uitleg werd gegeven over de kermis van vroeger genoten de leden van wafels, poffertjes en suikerspinnen. Tenslotte kregen alle dames en heren een kaart om mee te spelen met de loterij. Daarna kon men het orgelmuseum bewonderen. Hier stonden 10 authentieke draaiorgels. Met de nodige uitleg en mooie orgelmuziek gingen ze naar het eind van de rondleiding. Om de geweldige namiddag af te sluiten genoten de bezoekers nog van een lekkere broodmaaltijd. Een aanrader om jeugdherinneringen over de kermis van vroeger op te halen. De chauffeur bracht de leden weer veilig thuis. Iedereen had genoten!

Ingestuurd door lieske cox