Motoballwedstrijd MBV Budel – MBC Kierspe

BUDEL – MBV Budel is momenteel druk in de weer met de strijd om de B-Pokal van het Duits Kampioenschap Motoball. Afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd gespeeld tegen MBC Kierspe. De uitwedstrijd was door MBV Budel een week eerder al gewonnen met 18-4. Vanwege de riante voorsprong koos MBV Budel ervoor om de thuiswedstrijd te spelen met de jongere spelers, met uitzondering van Ferry van Beek, die de jongere generatie als senior ondersteunde. De wedstrijdbal voor deze wedstrijd werd geschonken door Stg. Gastel Kermis, een mooie geste van Stg. Gastel Kermis, die door MBV Budel erg gewaardeerd wordt. In de eerste manche bracht een voorzet van Ferry van Beek op Sven Neijssen 1-0 op het scorebord en even later een voorzet van Sven Neijssen op Ferry van Beek 2-0. In de eerste minuut van de tweede manche schoot MBC Kierspe de aansluitingstreffer binnen. De rest van de manche bleef het spannend. Twee doelpunten van Sven Neijssen en twee doelpunten van MBC Kierspe zorgden ervoor dat de score in deze manche opliep naar 4-3. Een ontketende Sven Neijssen scoorde in het begin van de derde manche twee doelpunten. Een curieus doelpunt, geholpen door de wind, van MBC Kierspe bracht Kierspe weer dichterbij. De spelers van Budel gaven echter geen krimp. Een doelpunt van Ferry van Beek en een van Sven Neijssen bracht de stand aan het einde van de derde manche op 8-4. In de vierde manche verscheen het eerste team weer op het speelveld om zich vast warm te spelen voor de rest van de play-off. Stan Looijmans zorgde in deze manche voor vier treffers. MBC Kierspe scoorde uit een vrije trap nog een keer, maar het slotakkoord was voor Miel Looijmans, die in de vijftiende en twintigste minuut de eindstand op 14-5 bepaalde. Na de wedstrijd was er nog een eerbetoon aan Ferry van Beek, die als speler MBV Budel door een moeilijke tijd had geholpen, toen enkele spelers niet beschikbaar  waren, wegens werkzaamheden of blessures. Wanneer de volgende thuiswedstrijd in het kader van de B-Pokal is, is nog niet bekend. Zo gauw de datum bekend is zal dit kenbaar gemaakt worden op facebook van MBV Budel.