Iedereen komt aan zijn trekken met Offroad Budel

Het kan niet anders zijn dat veel tankstations en autowasserettes in de regio het afgelopen weekend drukke tijden hebben beleefd. Veel terreinwagens waren na de zevende editie van Offroad Budel wel toe aan een flinke poetsbeurt of dorstig naar diesel of benzine.

BUDEL – Zeker afgelopen zondag waren een paraplu en regenlaarzen geen overbodige luxe bij een bezoek aan het hoofdterrein van Offroad Budel aan de Ruilverkavelingsweg in Budel. Daar konden jong en oud deelnemen of zich vergapen aan allerlei 4×4 gerelateerde activiteiten. Niet alleen op de hoofdlocatie, maar ook op een twaalftal buitenterreinen in de regio, moesten honderden 4×4-rijders – afhankelijk van de gekozen route – betonnen obstakels, steile bulten, lierproeven en niet te vergeten de nodige blubber zien te overwinnen. Voor veel deelnemers maakte de strijd tegen de elementen het plezier alleen maar groter.

Alle soorten terreinwagens waren welkom, of er nu werd gereden in een sportieve Jeep Wrangler, een Lada, of een ‘golfkarretje’ met vierwielaandrijving. Ieder type terreinrijder kwam aan zijn trekken. De moeilijkheidsgraad varieerde van licht tot zwaar, waardoor ook gezinnen met SUV’s aan de toertocht deel konden nemen.

Foto’s Helmut Molsbeck